SEO teksten laten schrijven

Vindbaar, foutloos en doelgericht
Content die aansluit bij jouw behoefte en klanten

SEO teksten als fundament voor online succes

Wil jij met jouw website hoger in Google komen? Hofmedia weet als geen ander hoe dat moet. Waar traditionele tekstschrijvers SEO er wel even bij doen, heb ik er mijn specialiteit van gemaakt. Met bewezen resultaten tot gevolg (vraag naar voorbeelden!). Kort gezegd: SEO teksten laten schrijven kun je aan mij overlaten.

De quote ‘content is king’ mag dan een beetje afgezaagd zijn, hij is wel degelijk op feiten berust. Google hecht veel waarde aan goede content. En dat wordt alleen maar meer. De tijd van teksten volproppen met zoekwoorden behoort al enige tijd tot het verleden. Een goede schrijfstijl, in combinatie met de juiste structuur en techniek is nu essentieel. Hofmedia weet als geen ander hoe je je website teksten indeelt en pagina opbouwt. En hoe jouw organisatie, product of dienst richting die felbegeerde eerste positie kan groeien. SEO teksten dus als fundament voor online succes.

SEO in het kort

Laten we beginnen met de betekenis van SEO. Want wat is SEO eigenlijk? Handig om te weten voordat je met SEO teksten begint. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Dat houdt in dat je je website en pagina’s zo optimaliseert dat je een hoge positie in bijvoorbeeld Google weet te bemachtigen. Dat gebeurt aan de hand van content, autoriteit en techniek. Wil jij alle ins en outs van SEO weten? Ga dan mee de diepte in en lees verder.

SEO teksten laten schrijven?

In 6 stappen naar de top

Nu je hebt gelezen wat SEO betekent en wat het belang van goede content is, is het tijd om te starten met het schrijven van SEO teksten. Je hebt echter ook gezien dat er veel komt kijken bij een goede SEO tekst. Gelukkig kun je je website teksten laten maken door Hofmedia. Dan ben je verzekerd van uitstekende content, met oog voor resultaat. Iedere case is maatwerk, maar een succesvolle samenwerking met Hofmedia ziet er grofweg zo uit:

1

Content check

Zodra je wensen duidelijk zijn kunnen we aan de slag. Maar dat doe ik niet voordat eerst een analyse van je website is gemaakt. Daarbij kijk ik onder andere naar de content die al aanwezig is. En de huidige posities in Google. Mogelijk haal je meer resultaat uit het optimaliseren van een bestaande pagina. Van Hofmedia krijg je daarover een eerlijk advies.

2

Concurrentieanalyse

Om tot een goede SEO tekst te komen moeten we weten wat het speelveld is. Daarvoor is een concurrentieanalyse noodzakelijk. Op basis van je concurrenten kan beter worden bepaald wat de minimale vereisten zijn voor een website tekst die resultaat oplevert. Hofmedia weet precies waar jouw concurrentie zich op focust. Deze bevindingen koppel ik aan je terug.

3

Keyword onderzoek

Aansluitend aan de analyse van je concurrenten vindt er een keyword onderzoek plaats. Je concurrenten hebben al een goed beeld geschetst op welke trefwoorden zij scoren, en dus ook waar jij kansen laat liggen. Maar Hofmedia vindt ook de zoekwoorden die zelfs voor jouw concurrentie nog onontdekt zijn. We scheiden het kaf van het koren.

4

SEO tekst schrijven

Nu we precies weten wat de zoektermen zijn die voor jouw bedrijf, organisatie of product relevant zijn én potentiële (nieuwe) bezoekers opleveren, is het tijd om de SEO tekst te schrijven. Daarin verwerken we de eerdere analyses, maar bovenal houdt Hofmedia rekening met jouw doelgroep en publiek. En uiteraard is iedere webtekst uniek.

5

Verwerken feedback

Zodra de SEO tekst is geschreven lever ik het eerst concept bij jullie aan. Hoewel we vooraf al goed hebben doorgenomen waar de tekst aan moet voldoen, kan het niet anders dat je nog toevoegingen hebt. Er is daarom voldoende ruimte voor feedback. Ongelimiteerd. Want het is jouw tekst en jij moet tevreden zijn met het eindresultaat.

6

Controle op volledigheid

Zodra de tekst op de website is geplaatst is Hofmedia nog niet uitgespeeld. Een goede website tekst is namelijk meer dan alleen de zichtbare content. Daarom worden alle facetten gecheckt op volledigheid, zodat de kansen op een hoge positie in Google toenemen. Denk aan het juiste gebruik van titels, meta’s en alt tags in afbeeldingen.

Veelgestelde vragen over SEO teksten

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Wil jij meer verkeer op je website? Dan kun je heel veel geld uitgeven aan advertenties. Het is echter duurzamer om prioriteit te geven aan ijzersterke content op je site. Dat zorgt niet alleen voor hoge organische posities in zoekmachines, het geeft gebruikers ook meer vertrouwen in je merk of product. Een bijkomend voordeel is dat goede landingspagina’s ook zorgen voor een hogere relevantiescore in Google Ads, met een lagere cpc tot gevolg. Win win dus.

Wat is kenmerkend voor SEO teksten van Hofmedia?

SEO webteksten laten schrijven door Hofmedia? Dan krijg je teksten die geschreven zijn voor jouw doelgroep. Een goede tekst moet op de eerste plaats namelijk goed leesbaar zijn. Zit je tekst goed in elkaar en sta je in de top 3 in Google, maar haakt de gebruiker meteen af omdat de content niet aansprekend is, dan schiet het z’n doel voorbij. Het enige wat in dat geval een hoog percentage heeft is de bounce. Daar heb jij niets aan, maar je bezoeker ook niet. Ik combineer leesbaarheid daarom te allen tijde met vindbaarheid.

Hoe lang duurt het voordat de SEO teksten klaar zijn?

Dit hangt uiteraard af van de opdracht. En jouw wensen. Is de briefing helder en gaat de communicatie tussen jou en mij lekker vlotjes, dan kun je je eerste website teksten al binnen 2 weken ontvangen. Bestaat de opdracht uit een groot aantal webteksten, dan duurt het uiteraard langer. Ik ben graag concreet, dus stuur me een berichtje met je wensen en ik kan je een goede indicatie geven.

Wat zijn de tarieven van Hofmedia?

Wat je betaalt bij Hofmedia hangt af van het soort opdracht. En je specifieke wensen. Die bespreek ik graag met je (telefonisch of via mail) en kom dan spoedig met een passend voorstel op maat. Hierin zet ik de gemaakte afspraken uiteen. Ik factureer al mijn werkzaamheden pas nadat ze zijn uitgevoerd.

Neem contact op

Kwalitatieve SEO teksten laten schrijven? Vraag naar de mogelijkheden.