info@hofmedia.nl
info@hofmedia.nl

SEO teksten

Vindbaar, foutloos en doelgericht
Content die aansluit bij jouw behoefte en klanten

SEO teksten als fundament voor online succes

Hofmedia is een SEO specialist. Wat dat betekent? Kort gezegd: Hofmedia weet hoe jouw product of dienst beter vindbaar wordt in zoekmachines. Oftewel hogere posities in Google. Een heel belangrijk onderdeel in het optimaliseren van jouw website is uitstekende content. De quote “content is king” mag dan een beetje afgezaagd zijn, hij is wel degelijk op feiten berust. Google hecht veel waarde aan goede content. Aan SEO teksten dus. SEO tekstschrijver Hofmedia weet als geen ander hoe je die schrijft. En hoe jouw organisatie, product of dienst richting die felbegeerde eerste positie kan groeien. SEO teksten dus als fundament voor online succes.

Wat is SEO?

Laten we beginnen met de betekenis van SEO. Want wat is SEO eigenlijk? Handig om te weten voordat je met SEO teksten begint. SEO is de afkorting van Search Engine Optimization, in het Nederlands zoekmachine optimalisatie. Dat houdt in dat je je website en pagina’s zo optimaliseert dat je een hoge positie in bijvoorbeeld Google weet te bemachtigen. Dat gebeurt aan de hand van content, autoriteit en techniek. Wil jij alle ins en outs van SEO weten? Ga dan mee de diepte in en lees verder.

Wat is een goede SEO tekst?

Is een goede SEO tekst een garantie voor een hoge positie in Google? Nee, garanties heb je nooit. Bovendien hangt een toppositie af van veel factoren. Van de kwaliteit van je eigen website, maar ook die van je concurrentie. Logischerwijs is het lastiger klimmen als je conculega’s de zaakjes op orde hebben. Bijvoorbeeld door veel goede content, of omdat ze simpelweg al veel langer bestaan. Een verloren zaak? Nee, gelukkig niet. Begin met SEO teksten.

Maar wat is een goede SEO tekst? Simpel gezegd: veel meer dan alleen een lekker stukkie tekst schrijven. Denk alleen al aan het juiste gebruik van zoekwoorden. Enkele jaren geleden stopte je je pagina gewoon vol met zoekwoorden. Tegenwoordig is Google daar veel te slim voor en wordt dat gezien als keyword stuffing, oftewel onnatuurlijk gebruik van keywords. Hofmedia weet als geen ander wat de juiste verhouding is.

Naast het gebruik van zoekwoorden komt er nog veel meer kijken bij goede SEO teksten. Denk aan de volgende aspecten.

Zoekwoorden

Het klinkt zo eenvoudig, zoekwoordenonderzoek. Maar een goede keyword analyse is goud waard. Kijk niet alleen naar het volume van de zoekwoorden, maar ook naar de keyword difficulty. Dat schetst je een beeld van de moeilijkheidsgraad om een hoge positie te bemachtigen. En of het dus zin heeft te investeren in dat zoekwoord.

Lengte

Er wordt vaak beweerd dat een goede SEO pagina aan een minimum aantal woorden moet voldoen. Dat is niet waar. Maar dankzij tekst kunnen de crawlers van de zoekmachines wel uitvogelen waar de pagina over gaat. Lees meer over de tekstlengte

Meta's

Met zogenaamde meta’s laat je zoekmachines én je bezoekers weten waar je pagina over gaat. Een goede SEO tekst kan niet zonder een goede meta title en meta description. Aan deze meta’s zijn voorwaarden verbonden. Zoals de lengte en de wijze waarop ze zijn opgebouwd. De inhoud hiervan wordt meestal getoond in zoekmachines.

Titels

Met titels wordt niet de meta title bedoeld, maar de titels (ook wel koppen of headers genoemd) in de tekst zelf. De belangrijkste titel van je pagina is de H1. Maar ook de tussenkoppen (de H2) laten Google zien waar de pagina over gaat, en dus is het belangrijk dat deze de juiste inhoud hebben.

Afbeeldingen

Hoe kan Google nou zien wat er op een afbeelding staat? Dat kunnen ze (nog) niet. Daar moet je de zoekmachines een handje mee helpen. Dat doe je door de zogenaamde ALT attribute van de afbeeldingen zo in te vullen dat het in het kort vertelt wat er op de afbeelding en pagina te zien is. Het is een onderschat onderdeel van een goede SEO tekst. 

URL

Last but not least: de url. Ook de url is onderdeel van de SEO tekst. Een url als website.nl/seo-teksten-zijn-belangrijk is niet alleen veel aansprekender dan website.nl/09/2020/AxCtgH-IkL, het is ook veel beter te begrijpen door de crawlers. Zorg daarom altijd voor een pakkende url.

SEO teksten laten schrijven?

Nu je hebt gelezen wat SEO betekent en wat het belang van goede content is, is het tijd om te starten met het schrijven van SEO teksten. Je hebt echter ook gezien dat er veel komt kijken bij een goede SEO tekst. Gelukkig kun je je SEO teksten laten schrijven door Hofmedia. Dan ben je verzekerd van uitstekende content, met oog voor resultaat. Iedere case is maatwerk, maar een succesvolle samenwerking met Hofmedia ziet er grofweg zo uit:

1

Content check

Zodra je wensen duidelijk zijn kunnen we aan de slag. Maar dat doe ik niet voordat eerst een analyse van je website is gemaakt. Daarbij kijk ik onder andere naar de content die al aanwezig is. En de huidige posities in Google. Mogelijk haal je meer resultaat uit het optimaliseren van een bestaande pagina. Van Hofmedia krijg je daarover een eerlijk advies.

2

Concurrentieanalyse

Om tot een goede SEO tekst te komen moeten we weten wat het speelveld is. Daarvoor is een concurrentieanalyse noodzakelijk. Op basis van je concurrenten kan beter worden bepaald wat de minimale vereisten zijn voor een SEO tekst die resultaat oplevert. Hofmedia weet precies waar jouw concurrentie zich op focust. Deze bevindingen koppel ik aan je terug.

3

Keyword onderzoek

Aansluitend aan de analyse van je concurrenten vindt er een keyword onderzoek plaats. Je concurrenten hebben al een goed beeld geschetst op welke trefwoorden zij scoren, en dus ook waar jij kansen laat liggen. Maar Hofmedia vindt ook de zoekwoorden die zelfs voor jouw concurrentie nog onontdekt zijn. We scheiden het kaf van het koren.

4

SEO tekst schrijven

Nu we precies weten wat de zoektermen zijn die voor jouw bedrijf, organisatie of product relevant zijn én potentiële (nieuwe) bezoekers opleveren, is het tijd om de SEO tekst te schrijven. Daarin verwerken we de eerdere analyses, maar bovenal houdt Hofmedia rekening met jouw doelgroep en publiek. En uiteraard is iedere SEO tekst uniek.

5

Verwerken feedback

Zodra de SEO tekst is geschreven lever ik het eerst concept bij jullie aan. Hoewel we vooraf al goed hebben doorgenomen waar de tekst aan moet voldoen, kan het niet anders dat je nog toevoegingen hebt. Er is daarom voldoende ruimte voor feedback. Ongelimiteerd. Want het is jouw tekst en jij moet tevreden zijn met het eindresultaat.

6

Controle op volledigheid

Zodra de tekst op de website is geplaatst is Hofmedia nog niet uitgespeeld. Een goede SEO tekst is namelijk meer dan alleen de zichtbare content. Daarom worden alle facetten gecheckt op volledigheid, zodat de kansen op een hoge positie in Google toenemen. Denk aan het juiste gebruik van titels, meta’s en alt tags in afbeeldingen.

Neem contact op

Kun jij goede SEO teksten gebruiken? Vraag naar de mogelijkheden.